Куп је наш!

68

Финале Купа Радивоја Кораћа имало је све услове да буде прави спектакл – публику, мотив после елиминације званичног шампиона СЦГ и браниоца трофеја у полуфиналу, али од тога није било ништа.

Звезда је напросто збрисала Хемофарм са терена и без имало муке освојила трофеј у Пиониру – 80:65 (26:15, 23:18, 18:7, 13:25).

Велика жеља да после паузе од годину дана поврате пехар у своје витрине, црвено-белима дала је додатну снагу, па су у меч ушли препуни самопоуздања и елана, што је Вршчане изгледа затекло неспремним.

И док су изабраници Луке Павићевића тражили праву игру, Звезда је већ после прве четвртине водила 10 разлике, а на полувремену и са 15 поена. Једноставно је све функционисало беспрекорно у црвено-белом табору – и одбрана и транзиција и напад, а Хемофарм, који је био хендикепиран изостанком Роберта Конлија, једноставно није имао решење.

У трећој четвртини црвено-бели су ривалу дозволили да постигне тек седам поена, након чега је свима постало јасно да је питање победника решено, а неизвесно је било само са колико поена разлике ће тријумфовати.

Ношени подршком са трибина црвено-бели су себи дозволи и луксуз у виду атрактивних потеза, али и малог опуштања, које их није могло коштати победе.

Након завршетка меча и освајања укупно петог трофеја националног Купа, играчи Звезде поздравили су публику бацањем дресова и патика на трибине, а свечани чин доделе пехара из руку председника КШЦГ Горана Кнежевица доцекали су у мајицама са натписом „Наш је“ са сликом одличја.

За најкориснијег играча завршног турнира проглашен је капитен Црвене звезде Горан Јеретин.

„Хемофарм је заслужено дошао до финала, али ми смо имали више квалитетних играча у ротацији, што нам је помогло у одбрани и освајању трофеја. Сви су били сјајни, и играчи и струцни штаб и публика, и заслужено смо освојили трофеј. Најбољи играч турнира за мене је била одбрана и зато смо и добили. Окрећемо се даљим такмичењима. Играчи нека вечерас раде шта хоће и у понедељак нек се мало одморе, па онда идемо даље „, рекао је Шакота после меча.

Горан Јеретин је изјавио да је трофеј Купа Кораћа заслужила публика која их је бодрила.

„Требало је стварно да се одужимо овој дивној публици. Вратило нам се за све повреде и лоше ствари које су нам се дешавале. Само здравље да нас послужи и сигурно можемо до још неког трофеја“, рекао најкориснији играч турнира, напомињући да му је овај трофеј дражи него онај освојен у Новом Саду пре две сезоне.

Срећу није крио ни Милан Гуровић због првог трофеја освојеног у Србији.

„Пре свега ми је драго јер сам звездаш. Играмо добро и уиграно, и сада јуришамо на Јадранску лигу, а онда на пласман у Евролигу. Бице још трофеја. Изузетно сам срећан јер од почетка сезоне играмо веома добро“, рекао је Гуровић.

Лери О’Бенон је нагласио да му је драго што је са Зведом освојио пехар Купа у величантвеној атмосфери.

„Заиста се сјајно осећам, предиван је амбијент, добро смо одиграли и освојили трофеј. Ако наставимо да играмо овако тимски, са оваквом страшћу, све можемо да урадимо, па и да освојимо титулу“, рекао је О’Бенон.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 17 (6ас), Милошевић, Суботић, Мишановић 4, Драгојловић 4, Гуровић 17 (5ск), Витковац, Радивојевић 1, Антић 8 (7ск), Хендерсон 6 (4ас), Раичевић 15 (10ск), О’Бенон 8 (4ск).

Претходни текстПобеђен Партизан, у финалу са Хемофармом
Следећи текстЗвезда поклекла против Ушћа