Славље на Вождовцу

39

Као што је завршила први, Црвена звезда је наставила други део сезоне – победом. У утакмици 18. кола Меридијан Суперлиге наш тим је као гост победио екипу Вождовца са 2:0 погоцима Ђокића у 1. и Јанковића у 80. минуту утакмице.

За Црвену звезду су на овој утакмици играли Стојковић, Луковић, Баста, Дудић, Бишевац, Миловановић, Мудринић, Милијаш, Јанковић, Ђокић и Жигић. Прилику су у другом полувремену добили Ковачевић и Сузуки.

Већ из првог напада Звезда је дошла до вођства, додуше и помало срећно. Јанковић је био бржи од Милошевића и голмана Адамовића и лопту коју је у казнени простор главом проследио Жигић успео да упути ка голу где ју је дочекао Ђокић и неометан са 3-4 метра послао у гол.

Ђокићу је тако успео да се упише у стрелце на свом дебију у дресу Црвене звезде и то против свог бившег клуба. До краја полувремена се водила мање-више равноправна борба, без много узбуђења. Голмани Стојковић и Адамовић су се истакли по једном, али то ипак није било све.

Минут пре одласка на одмор гол је постигао и Жигић, али је он поништен због наводног офсајда у којем се нашао после центаршута Миловановића.

У другом полувремену, осим у неколико уводних минута, Црвена звезда је била знатно бољи тим. Ипак, било је приметно да игра још увек није на жељеном нивоу пошто се тешко долазило до прилика за гол. Када није могао из акције, наш тим је до гола дошао после прекида.

Бошко Јанковић је феноменално шутирао из слободног ударца са нешто више од 20 метара, а лопта је одбивши се од пречке завршила у голу Вождовца за коначан резултат и три нова бода која чувају Звезду на челу табеле.

Претходни текстНа реду је вечити дерби
Следећи текстПобеђен Партизан, у финалу са Хемофармом