Зенга: „Радујемо се наставку првенства“

59

Црвена звезда у суботу од 13 часова игра против Вождовца утакмицу 18. кола Меридијан Суперлиге. Према речима тренера Валтера Зенге, екипа спремна и са радошћу чека наставак сезоне.

Прво питање које је нашем тренеру постављено на данашњој конференцији за новинаре тицало се атмосфере у тиму.

„Задовољно смо што се првенство коначно наставља. Иза нас је један дуг период паузе, помало чак и досадан. не допада ми се ова дуга пауза у сезони, али на то не можемо да утичемо и на нама је да се што боље припремимо током паузе за нешто што би се чак могло назвати као ново првенство јер су многе екипе промениле саставе и прича ће сигурно бити сасвим другачија“, рекао је Зенга.

Осећа ли се нека врста притиска на екипу после лошијих резултата током припрема?

„Припреме су нешто сасвим друго у односу на првенствене утакмице. Током припрема је могуће да се ујутру одради јак тренинг, а поподне да се игра утакмица. Наравно да бисмо сви били задовољнији да смо победили те утакмице. Међутим, резултат није увек мерило игре коју смо приказали. Рецимо, против Висле смо одиграли врло добро и изгубили, док смо Кувајт победили, али нам се није допало како смо одиграли тај меч. Посебна нервоза пред сутрашњи меч не постоји, али сигурно постоји опрез, као и пред сваку утакмицу јер је Вождовац квалитетна екипа која је била хит првог дела сезоне. Претрпели су одређене промене и сада не могу да кажем јесу ли слабији или јачи. На нама је да дамо и више од онога што можемо и остваримо добар резултат“, истакао је тренер Црвене звезде.

Када је реч о Драгану Младеновићу, он ће до даљњег тренирати са посебном групом играча која тренутно није у првом плану.

„Када клуб жели напред, интерес појединца је у другом плану. Није лако доносити негативне одлуке, али интерес тима је у првом плану. Ја могу да кажем да врата у тиму никоме нису дефинитивно затворена и није тачно да чекамо да се председник Стојковић врати да би донели коначну одлуку. Ја желим добру атмосферу у екипи, па макар имао и могућност мањег избора играча. Ако екипа побеђује, све ће бити у реду, а ако губи, први који ће платити цех биће тренер и то је фудбалско правило“, истакао је Зенга уз напомену да би капитен Ковачевић могао да заигра на сутрашњој утакмици, али да треба видети хоће ли бити у саставу.

„Ковачевић је одличан играч, велики човек, велики борац који има велико срце. Постоји могућност да заигра, али треба бити опрезан. У принципу, он би могао да игра и да се меч играо прошле суботе. На повратку са припрема сам већ рекао да имам идеју који би тим требало да игра, али планове ћемо правити утакмицу по утакмицу“, закључио је тренер Црвене звезде.

Претходни текстНиколићу награда за животно дело
Следећи текстНа реду је вечити дерби