Висла боља од Звезде

59

У претпоследњој провери током припрема на Кипру, Црвена звезда је изгубила од шампиона Пољске, Висле из Кракова, резултатом 2:1. Победник је био одлучен практично већ у првом полувремену када су се у стрелце уписали Зиенчук у 15. и Блашчиковски у 19. минуту. Коначан резултат поставио је Луковић поготком из пенала у 46. минуту сусрета.

Црвена звезда је меч одиграла у саставу Ранђеловић (Стојковић), Баста, Луковић (Анђеловић), Бишевац, Јоксимовић, Ђокај (Миловановић), Трајковић (Јанковић), Мудринић (Милијаш), Перовић (Сузуки), Ђокић (Рашковић), Пуровић (Жигић).

По веома тешком и клизавом терену и изузетно ветровитом времену, наш тим је одиграо прилично слабо у првом и веома добро у другом делу игре. Меч је почео тим састављен од играча са углавном мањом минутажом и то су Пољаци успешно искористили. Након центаршута, Зиенчук је био највиши у скоку и главом послао лопту у гол, да би неколико минута касније Блашчиковски директно из корнера удвостручио предност Висле.

У наставку је уследила друга прича на терену. Милијаш, који је данас играо на месту задњег везног, оборен је у казненом простору, а Луковић је био сигуран извођач најстроже казне. Од тог тренутка Звезда је имала иницијативу, нападала, али није било завршнице и правих лопти за нападаче па је пораз био неминован.

Разумљиво, Валтер Зенга није био задовољанигром и резултатом у овом сусрету.

„Још један меч без победе, али идемо даље. Примили смо два гола из прекида што не сме да нам се дешава. Концентрација нам је опет била на врло ниском нивоу, нарочито на почетку утакмице. У наставку сусрета је била боља ситуација, али ме нервира што играчи дозволе да се догоде лоше ствари да би се пренули и заиграли боље. То су ствари на које стално указујем и  њих ћемо сигурно морати да поправимо“, рекао је тренер Црвене звезде.

На сусрету са Вислом се повредио Никола Трајковић који је у 30. минуту добио ударац у колено. Повреда, према првим прогнозама, није теже природе и очекује се брз повратак Трајковића у тим. Против Висле у конкуренцији за састав нису били реконвалесценти Ковачевић, Дудић и Младеновић.

Претходни текстОпет пораз у дербију
Следећи текстЛако против Крушевљанки