Против Легије – 1:1

72

Фудбалери Црвене звезда одиграли су 1:1 са пољском Легијом у првој провери током друге фазе прпирема на Кипру. Наша екипа је одиграла сасвим добру утакмицу, а уз мало више среће могла је до победе.

Црвена звезда је меч почела у саставу Бановић, Баста, Луковић, Дудић, Бишевац, Миловановић, Мудринић, Милијаш, Јанковић, Сузуки и Жигић. У другом полувремену су у игру ушли још Младеновић, Jоксимовић, Ђокај и Пуровић. У 16. минуту наш тим је могао до вођства када је Мудринић погодио стативу.

Ипак, до вођства долазе Пољаци и то из пенала. После набачене лопте у казнени простор, Бишевац је грудима примио лопту, али је судија проценио да је играо руком па је показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Глодарчик, а све се десило у 37. минуту утакмице.

У другом полувремену, наш тим је доминирао на терену и већ у 52. минуту долази до изједначења. Ударац врло доброг Сузукија је голман успео да одбрани, Баста је покупио одбијену лопту, проследио је до Јанковића који са 15 метара закуцава у мрежу противника.

Улазак Младеновића, Ђокаја и Пуровића је унео још већу живост у игру Црвене звезде. Бишевац је добио прилику да се покаже на месту задњег везног и уз Младеновића је сјајно обавио посао. До краја утакмице две одличне прилике је пропустио Пуровић, а по једну Ђокај и Сузуки.

Претходни текстЛако против Олимпије
Следећи текстПрегршт медаља са државног првенства